НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Проблему вирішено: у Новопразькій ОТГ відходи збиратимуть власним сміттєвозом

Дата: 20.05.2020 06:36
Кількість переглядів: 1666

Фото без опису

У Новопразькій об’єднаній громаді вирішили проблему утилізації твердих побутових відходів. Новопразька селищна рада придбала сміттєвоз. Вперше потреби населення з вивезення сміття обслуговуватиме сучасна техніка.

Нове придбання громади — це вантажний автомобіль МАЗ 4371 N2. Потужна машина з повною масою понад 7,5 тонн збиратиме тверді побутові відходи жителів багатоповерхівок громади та приватних домогосподарств. Для цього на території багатоповерхівок планують встановити контейнери для сміття. У приватному секторі застосовуватимуть безконтейнерний метод збирання відходів.

Сміттєвоз планують використовувати по всій території Новопразької об’єднаної громади. Спершу випробують дію нової техніки у найбільших населених пунктах ОТГ, пізніше транспорт працюватиме й на менших територіях.

Фото без опису

За допомогою нового сміттєвозу побутові відходи вивозитимуть на спеціальні місця видалення відходів. Такі сміттєзвалища документально оформлені біля селища Нова Прага та села Шарівка. На разі ведеться робота з паспортизації місця для відходів поблизу Пантазіївки.

Комунальники використовуватимуть сміттєвоз для обслуговування жителів Новопразької громади, які укладуть договір на вивезення сміття. Відходи збиратимуть щотижня.

Фото без опису

«Для Новопразької ОТГ вивезення сміття — проблема номер один. Ми проводили опитування серед жителів громади, і більшість з них вважають це питання пріоритетним. Придбання сміттєвозу — це не лише можливість для цивілізованої утилізації побутових відходів, а й турбота про наше довкілля й екологію Новопразької громади. Мало сказати людям «не викидай сміття», потрібно дати їм альтернативу, яка дозволить чинити правильно», — розповів про нову техніку голова Новопразької громади Богдан Куруп.   

Фото без опису

Вартість нового сміттєвозу складає 1 мільйон 848 тисяч гривень. Кошти на купівлю техніки Новопразька громада отримала з державного бюджету у вигляді субвенції на соціально-економічний розвиток. Залучити кошти на придбання техніки для громади вдалося ще у 2019 році зусиллями депутата Верховної Ради України 8-го скликання Анатолія Кузьменка. Тоді Новопразька ОТГ мала отримати 2,8 мільйона гривень. Однак одразу використали лише частину цих коштів — на придбання трактора з навісним обладнанням. Іншу частину субвенції вже пізніше, у 2020 році, керівництву громади вдалося одержати на купівлю сміттєвозу.

Придбання сміттєвозу — одне з найважливіших питань життєдіяльності Новопразької ОТГ. Закупівля техніки для вивезення побутових відходів — складова частина забезпечення комфортних умов для проживання мешканців громади відповідно до Стратегії розвитку Новопразької об’єднаної територіальної громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь